Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

All-Time Jazz Masters

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Ръст на ранните кандидатури за прием в западни университети отчита международният проект „Световно образование“

29% ръст на ранните кандидатури за Великобритания отчита международният проект „Световно образование“ в навечерието на есенното си изложение, което ще се проведе в столичния хотел „Маринела“ този уикенд (29 и 30 септември). Участват над 80 западни университета, средни училища и колежи.

Нарастват желаещите да се обучават във Великобритания

От началото на септември, когато отваря приемът в централизираната система за прием UCAS, са обработени първите близо 100 български кандидатури. Засилен е интересът към университетите „Оксфорд“ и „Кеймбридж“, за които има заявени по 7 кандидатури за специалностите компютърни науки, психология, философия, лингвистика и икономика. Останалите кандидати са за Университета по изкуствата в Лондон, Университетите на Глазгоу и Единбург и „Кингс колидж“ – Лондон, където българите са пожелали да учат компютърните науки, бионауки и ветеринарна медицина.

Бумът на кандидати за Великобритания още през първия месец на приема се дължи на факта, че британското правителство реши да запази кредитирането на образованието за студентите от ЕС и през първата 2019/2020 академична година след реален Brexit, коментират консултантите на фирма „Интеграл“, организатор на международното изложение „Световно образование“ в България, Румъния, Хърватия и Албания.

Поради очаквания интерес към Великобритания, изложението „Световно образование“ ще представят над 30 от най-добрите британски университети в столичния хотел „Маринела“ през този уикенд. На изложението ще се представят лондонски топ университети – University of Westminster, Goldsmiths, University of London, Royal Holloway, University of London и City, University of London.

Специализиран британски център ще предоставя безплатни консултации за избор на университети и прием.

Все повече български младежи отправят поглед към Холандия

С 20% се е увеличил и броят на българските студенти в Холандия от тази година заради големия брой специалности на английски език и решението на холандското правителство да намали таксите за първокурсници от ЕС с 50% от 2060 на 1030 евро.

Намалението се запазва и през тази учебна година, поради което очакванията са броят на кандидатите да нарасне. В резултат на това изложението „Световно образование“ организира специализиран център за безплатно ранно кандидатстване за всички холандски университети.

Сред най-предпочитани специалности за изучаване от българите в Холандия са бизнес и икономика, програмиране и компютърни науки, арт и дизайн програми – интериорен, графичен, дизайн на електронни игри, психология, медии и комуникации.

Расте интересът към университетите в Германия и Австрия

С над 30% се е увеличил интересът и към университети в Германия и Австрия, поради което изложението ще представи 12 учебни заведения от тези държави. Специален гост на ще е международната организация „Баден-Вюртемберг интернешънъл“, която представлява 70 университета в региона в областта на академичните и приложни науки.

60 висши образователни институции на изложението „Световно образование“

На изложението „Световно образование“ в хотел „Маринела“ този уикенд ще се представят 60 висши образователни институции, сред които освен засиленото присъствие на британски, холандски, германски и австрийски университети, се откроява участието на специализирани в сферата на туризма училища от Швейцария и Франция, университети от Дания и Гърция. За първи път се представят и британските университетите Nottingham Trent University и University of West of England, Bristol.

Изложението ще представи и новия и единствен по рода си консултантски продукт – „Кариерен навигатор“ за ранна професионална ориентация и избор на специалност по западен стандарт.

Възможности и за средно образование в чужбина

В областта на елитното средно образование в чужбина на изложението ще участват представители на над 20 европейски училища, сред които са британска група Duke’s, която обединява известните колежи Cardiff, Earlscliffe College, Rochester College и Fine Arts College. Сред участниците са и училища от други европейски образователни дестинации като Италия, Австрия, Германия, Испания, Ирландия, Шотландия и Белгия.

„Световно образование“ със специални предложения

В рамките на „Световно образование“ ще се извършват пробни тестове за кандидатстване. Ще работи оторизиран изпитен център за провеждане на изпита Ukiset, който се изисква от топ училищата в Англия за предварителен подбор на кандидатите. Посетителите ще получат и най-пълния нов каталог с програмите на водещите елитни средни училища, който е разширен и с нови дестинации и училища от Шотландия, Ирландия, Италия и Белгия.

„Световно образование“ ще представи с 5% отстъпка и най-новите предложения за езикови ваканции за лятото на тази година, които са основен образователен продукт за чуждоезикова подготовка.

Освен в София, изложението ще се проведе и във Варна, Пловдив и Бургас. Пълна информация за програмата и участниците са поместени на сайта на проекта, където се извършва и предварителната регистрация за прием на място и за участие в семинарите и безплатните консултации.

Джаз ФМ е медиен партньор на изложението „Световно образование“.

Подобни