Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Нощна музика

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

След 5-годишна пауза Паоло Нутини се завръща с новия си албум Caustic Love. Официалната му премиера е на 14 април, а от днес в ефира на Джаз ФМ звучи първият сингъл от него Scream (Funk My Life Up)

Паоло Нутини се завръща с нов, знаков за развитието на кариерата му албум, който разкрива нови нюанси от неговия талант и вокална зрялост. Третият студиен проект на 27-годишния изпълнител прелива от енергия с песни в ритъм енд блус звучене. Пет години след последния му албум Sunny Side Up Нутини издава Caustic Love, който ще ни изненада (отново!) - този път с микс от емоционален соул и експлозивен фънк, съчетаващ акустично и електронно звучене, пеене и речитативи. Албумът грабва още с първия сингъл Scream (Funk My Life Up). Песента звучи премиерно от днес по Джаз ФМ радио.

Caustic Love излиза на 14 април и ще включва изцяло оригинални песни, написани от Паоло и продуцирани от него и Дани Кастелар. Албумът е записан във Валенсия, Лондон, Глазгоу и Съединените щати.

Паоло Нутини е от тези артисти, които знаят как да очароват, и новият му албум не е изключение. Музикантът прави своя пробив през 2006 г. с албума These Streets, от който са продадени над 1.5 милиона екземпляра само във Великобритания. Три години след това той затвърждава успеха си с втори хитов проект - Sunny Side Up. Паоло е носител на множество награди - както за студийните си албуми, така и за концертните си участия, има няколко номинации за Британските музикални награди и се превръща в най-продавания изпълнител на Великобритания за 2009 и 2010 г.

Междувременно музикантът продължава своите изяви в подкрепа на решаването на обществени проблеми. На 26 март той ще се включи в благотворителен концерт в лондонската зала Royal Albert Hall за набирането на средства за болни от рак деца. Миналото лято Паоло пя и свири пред галерията Tate Modern в британската столица за каузата Agit8 с призив към най-развитите държави да предприемат нужните действия за пълното ликвидиране на бедността в света до 2030 г.

  • В "Галерия": работни моменти на Паоло в студиото "Аби роуд" в Лондон. Източник: http://www.paolonutini.com/.

Паоло Нутини анонсира новия си албум Caustic Love в това видео:

Тук можете да чуете песента Scream (Funk My Life Up):

Албумът Caustic Love на Паоло Нутини излиза от Atlantic Records и ще бъде на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант за България на Warner Music International.

Подобни