Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Строителният работник, днес влиятелен басист – Авишай Коен с портрет в All-Time Jazz Masters, а акцент е новият му албум Almah

Басистът от Израел Авишай Коен е сред ярките звезди на световната джазова сцена в момента. Той е от хората, които знаят какво искат и как да го постигнат. Животът обаче не му е спестил нищо – преди да го оценят Чик Кърия, Брад Мелдау и Марк Джуилиана той е бил строителен работник и е свирил в метрото на Ню Йорк.

Днес Авишай Коен е известен със своя перфекционизъм като изпълнител. До такава степен, че на човек понякога му се иска да го чуе отново… В метрото.

Музикалната селекция, която приятелите на Джаз ФМ радио ще чуят в днешното издание на предаването All-Time Jazz Masters, включва изпълнения от последните три албума на Авишай Коен. Негов партньор в Seven Seas (2011 г.) е великолепният пианист Шай Маестро, който през следващата 2012 г. се представи в поредното издание на фестивала ни Sofia Jazz Peak в София. В Duende (третият пореден албум на Коен за звукозаписната компания Blue Note) той свири в дует с виртуозния пианист Нитай Хершковиц, също от Израел.

През ноември 2013 г. се появи и последният експеримент в дискографията на Коен – албумът Almah, отново с пианиста Нитай Хершковиц, както и с барабаниста Офри Нехемия, а музикантът добавя и струнен квартет и с обой.

Венец на предаването All-Time Jazz Masters тази вечер ще бъдат две изключителни изпълнения на Авишай Коен – негови версии на известната Besame Mucho, както и на вечната пиеса на Дизи Гилеспи от 1954 г. Con Alma („С душа”).

Подобни