Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Jazz FM хитове

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

В Деня за солидарност между поколенията доброволци се срещат с възрастни хора

Променен, цветен и зареден с настроение ще бъде домът за възрастни хора „Дълголетие“ в столичния квартал Дървеница на 29 април. Поводът е Европейският ден за солидарност между поколенията, който ще събере млади професионалисти от сферата на приложните изкуства, ландшафтни архитекти и доброволци с възрастните хора. Ще се споделят цветя, книги и нови приложни арт техники, както и стари позабравени умения. Всеки желаещ да дари книга, да се включи в инициативата или просто да се срещне с обитателите на дома е добре дошъл. Идеята е тези срещи с възрастните хора от дом „Дълголетие” да се превърнат в традиция на общуване и творчество.

На 29 април (вторник) от 10.00 ч. младите творци от BazART ще работят заедно с членовете на АРТ клуба на дома за възрастни хора и ще аранжират и декорират чаши чрез техниката „декупаж върху стъкло“, също така ще се изработват и картички с навиване на листенца и цветя от хартия - „квилинг“. Междувременно доброволци в кампанията за подкрепа на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г. ще помогнат за засаждането на цветя и зелени храсти в градината на Дома.

Инициативите, организирани от Столична община и Асоциация за развитие на София в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата, са под надслова „Поколенията споделят“.

Адресът на Дома за възрастни хора „Дълголетие“ е: квартал Дървеница, ул. “Пловдивско поле” №8

Подобни