Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

В Европейската седмица за намаляване на отпадъците Столична община разкрива мобилни пунктове за електрически и опасни отпадъци и ни кани на модно ревю

Столичната община разкрива мобилни пунктове за предаване на електрически, електронни и опасни отпадъци. Инициативата е част от европейската Седмица за намаляване на отпадъците, която продължава до 25 ноември. Специално внимание ще бъде обърнато и на събирането на текстилни отпадъци.

Мобилният пункт за електрически и електронни отпадъци ще бъде разположен на ъгъла на ул. „Московска“ и бул. „Васил Левски“ на 22 ноември между 12 и 14 ч. Мобилният пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен пред Столичния инспекторат – на ул. „Париж“ № 5 на 23 ноември между 8:30 и 10:30 ч.

С модно ревю ще завърши инициативата „Детокс на гардероба“, която стартира през септември и в рамките на която чрез стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4,5 тона текстилни отпадъци от домакинствата. Част от старите дрехи бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които изработиха от тях модна колекция „Детокс на гардероба: Втори живот“. Тя ще бъде представена на събитие при свободен вход на 26 ноември от 19 часа в зала 6А на НДК.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците насърчава широк кръг от институции и организации да обединят усилия през последната седмица на ноември, за да реализират едновременно различни действия, насочени към намаляване на отпадъците и повишаване на информираността на гражданите за значението на тази дейност.

 

Подобни