Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Уикенд настроение

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

За втори път в България състезанието Red Bull Thre3Style търси най-добрия диджей

Red Bull Thre3Style e международно състезание, което търси най-техничните и оригинални като звук диджеи, които умеят да вълнуват публиката и да създадат настроение с музикалния си сет. За втори път в България се търси най-добрият диджей, който да представи тристайла на българската DJ сцена. На местно ниво след одобрение от журито участват 6 диджея, които представят стила и уменията си в "София лайв клуб" на 25 април (петък). Входът е свободен, начало 22 часа. Избраният от журито победител има шанса да представи България и на Световния финал в Баку, Азербейджан от 1 до 6 септември.

В журито тази година като почетен член се включва известният американски диджей и продуцент от Филаделфия Рич Медина. Той е и специалният гост-DJ, който ще сподели специално подбрана музикална селекция след избирането на българския ни диджей посланик в Баку.

“Изборът определя човека!" - с това мото Рич Медина живее живот, основан върху избор, който е превърнал слушането на музика в нещо специално за милиони хора по света. За последното десетилетие Медина се е установил на върха на музикалната сцена на Филаделфия. Рич Медина използва пулта, за да тласка публиката далеч от познатото и обикновенното, в „света” на тяхното въображение. Медина използва като основа това, че е роден в силно вярващо баптиско семейство, което допринася за неговите музикални влияния. За тях музиката винаги е била вид празненство и радост. Когато през 1976 год. Рич чува за първи път хита на Диана Рос Love Hangover, той разбира, че иска да бъде диджей. Когато пише музика, независимо сам или в проект с други музиканти, Медина винаги се стреми да прокара универсалната идея от нуждата за промяна.

Рич Медина е резидент диджей на доста известни клубове в родината си, измежду които са неговите партита: Little Ricky’s Rib Shack в клуб APT (съкратено от Апартамент) в Ню Йорк. Всяка петък вечер от седмицата Рич повлича тълпа, която чака търпеливо пред Santos House, за да изживее неговото фънк, хип-хоп соул и афро бийт звучене, заедно със световно известинят Q-Tip. Съботните вечери диджей Рич Медина е домакин на своите партита Jump N' Funk от поредната си резиденция в престижната Martinez Gallery.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО:

За участниците:
Състезателите избират поне три музикални стила, които да съчетаят в един цялостен микс в рамките само на 15 минути. Няма ограничение за избора на стиловете, важното е да се получи добър краен резултат. Журито оценява дали миксът отговаря на концепцията.

На Националния Финал, до който достигат между 6 и 8 диджея, журито оцeнява оригиналност, сценично присъствие, и съвместимост между стиловете в микса. Много важна е и реакцията на публиката в клуба.

Журито включва:
1. Рич Медина - специален гост на Red Bull Thre3Style
2. DJ Steven (Metropolis)
3. Илин Гривишки - DJ ILKO
4. Досю Амуджев (Groovy Sessions)

ВХОД: свободен. Старт на събитието: 22:00 часа със сет на DJ ILKO

23:00 - начало на състезанието
01:00 - сет на Рич Медина

MC - Ясен Петров (Metropolis)
Водещ - Досю Амуджeв
Вокални импровизации: LEXUS Майкъл Флеминг

На снимката: Рич Медина

Подобни