Jazz FM Radio Jazz FM Radio Защото музиката има значение!

В момента звучи

Предаване

Музика за влюбени

English
Търсене
104 MHz в София

Новини

Започва 10-ото издание на Младежки jazz фестивал в Димитровград

Джазът отново влиза в училище и изпълва пространствата на Клуба на дейците на културата в Димитровград в десетото издание на Младежкия jazz фестивал, организиран от Димитър Русев. Събитието е част от представяния от Община Димитровград Есенен салон на изкуствата.

Днес на Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“ гостува група „Малчугани“ с ръководител Йордан Владев към Музикален център Art Libitum. Утре при учениците от Езикова гимназия „Иван Богоров“ ще бъде Джаз формация при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, а в четвъртък в СУ „Любен Каравелов“ ще свирят и пеят Петя Габрова и Константин Кучев от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София.

В концертната програма утре от 18 ч. в Камерната зала на Клуба на дейците на културата ще чуем изпълненията на Мария Арнаудова /вокал/, Пламен Солаков /бас/ и Акустично джазово трио с Митя Йорданов /пиано/, Димитър Русев /китара/, Петър Ганев /ударни/. Специален гост ще бъде тромпетистът Венци Благоев. Вечерта продължава с джем сешън от 20 ч. с Милена Костова квартет – Милена Костова /вокал/, Иван Гърбачев /пиано/, Христо Минчев /бас китара/ и Кристиан Желев /ударни/. Събитието е с участието на Константин Христов – китара. Програмата в четвъртък започва с прожекцията на филм от 15:30 ч., а от 18 ч. ще чуем рецитал на вокална формация „Спектрум“.

Входът за всички събития е свободен.

С голямо уважение към труда на Димитър Русев, Джаз ФМ съдейства в популяризирането на събитието.

Димитър Русев разказва в няколко снимки как излеждаше първия ден на фестивала в класната стая:

Подобни